13:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat: KB Karlskoga FF - IF Karlstad Fotbollutveckling

Denna match skulle kunna avhandlas med en mening - Det som händer i Karlskoga stannar i Karlskoga.

Men de som har intresse för det här laget förtjänar lite mer information. Vi kan inleda med att säga att KB vinner mycket välförtjänt och siffrorna är smickrande för U-laget. Inför matchen skrev jag att inställningsknappen behövde vara uppskruvad till max, men det verkade som den knappen aldrig kom med i bussen från Våxnäs. Jag vet att det har diskuterats om gåfotboll skulle tas upp som en aktivitet i föreningen och den här matchen var en försmak av detta. U-lagets insats var tyvärr lika blek som dagens vita bortaställ.

Nog med raljerande och nu lite hårda fakta från matchen. Redan efter tre minuter hade KB skaffat sig två frilägen, som Henrik lyckas avstyra. Båda gångerna var det Benjamin Buisson som löpte sig fri centralt och fått bollen i djupet. Om spelarna inte läst inför matchen texten och det varningens finger som lyfts kring denne målskytt så var de varnade nu. Redan där kunde matchen ha varit körd. På den hörna som blir resultatet av friläge 2 blir det en otäck upprepning av föregående helgs debacle. Den här gången kommer hörnan från höger och är lågt slagen. Trots två man på första stolpen får bollen passera och nickas av en hukande KB-spelare så att den förlängs och landar på en av våra killars fot och in i mål. Därefter faller målen i motsvarande takt som mot Värmbol.

Minut 16 - Buisson gör mål i öppen målbur. Återigen en upprepning av förra matchen. Efter en egen frispark strax utanför eget straffområde väljs det svåraste alternativet med uppspel på felvänd spelare som har en motståndare framför sig och bollen tappas med två fria KB spelare vid straffpunkten.

Minut 24 . Akexander Andersson nickar in ett inlägg från Buisson. Även här har vi kontroll på bollen vid eget straffområde. Förlorar bollen mitt på egen planhalva och blir passiva så att KB kommer till ett avslut som Henrik räddar ut mot högerkanten där Buisson snappar upp bollen och helt ostörd får måtta in bollen mot målskytten.

Minut 34 - Buisson gör sitt andra mål för dagen. Vi kommer i ett anfall som bryts vid KB:s straffområde. De ställer om snabbt och går rakt i djupet med tre spelare. Vi hamnar i tre mot rte läge, men har några fler spelare på väg hem och några som sakta promenerar mot egen planhalva. Bollen går ut till Buisson på högerkanten som lyrar över bollen till andra kanten. Det som sker efter det är vad som i handbollen kallas för ett räknefel. Vi sorterar inte ut de tre anfallarna, blir bolltittande och hamnar i fel positioner. Bollen tas emot, driver snett inåt planen släpper till bortglömd spelare centralt vid straffområdeslinjen och när vår spelare längst till vänster går på honom släpper han bollen vidare till Buisson som fri i högerinnerposition precisionskjuter bollen i bortre hörnet.

Underläge 4-0 i halvlek och en tuff uppförsbacke för att vända matchen. Speciellt som vi inte skapat en enda målchans i första. Joel ersätter Lash i halvlek. Om det fanns ett litet hopp att göra match av detta så släcks det i minut 56. Återigen tappar vi boll till synes helt onödigt vid mittlinjen.KB ställer blixtsnabbt om och skapar ett 2 mot 1 läge centralt vilket sätter målskytten Jonathan Gatugård i ett friläge där han kyligt rundar Henrik och därefter rullar in bollen i tomt mål.

Detta blir också slutresultatet. Berkant får chansen sista 30 minuterna då han ersätter Leo. Men vi mäktar inte med att spräcka nollan. Två matcher utan att göra något mål är ovanligt för det här laget. 5 insläppta mål gör att KB trots allt har en liten chans att ta in 10 mål på IF Eker.

Nu återstår bara en seriematch i årets serie och den går av stapeln nu på lördag 13.00 på Klasmossens IP. För motståndet står redan kvalklara Adolfsberg. Chans till revansch.